Cruising BVI

Sikta på något billigt (brukar man säga när saker till sjöss går åt skogen). Som tur är har vi inte behövt tillämpa det hittills, för det finns inget billigt att sikta på här!? Nästan ALLA båtar är 40-50 fot eller ännu större, hälften är katamaraner med minst två våningar och hög komfortfaktor. Fast som jag skriver det ser jag faktiskt en 32fotare bland alla båtar här intill – den ser nästan ut som en jolle. Jenny sa häromdagen “jag vill inte att vi ska ha den här båten (vår Jeanneau som ju ‘bara’ är 41fot) utan en katamaran och den ska heta ‘Höghuset’ och ha minst tre våningar”. Bortskämda brats – nästa segling får bli på en ärtskida till skärgårdskryssare utan ståhöjd och lull-lull så de lär sig veta hut?!

Men båten seglar rätt bra, idag hade vi finfin kryss, med tyvärr magkväljande stamp från Atlantvågor, drabbade mest sia och dagens rorsman Jenny men kan iaf konstatera att man seglar rätt torrt trots de stora vågorna. Med ett rev intaget i storen gick det ännu fortare med bättre höjd, visst är det konstigt att mindre segelyta kan ge mer fart ibland… eller iofs, vi extremar ju oss inte med dökött på relingen utan satsar på bekväm gång som håller alla ombord på bra humör. Ganska kort etapp idag från vår övernattningsankring på Peter Island (såklart vi måste stanna där! Inte alla som har en ö med samma namn!) till Cooper Island där vi nu är bekvämt förtöjda vid boj nära ‘Cooper Island Beach Club’. Har just käkat lunch där och njuter nu deras wifi medans – Sörgårdsidyll – Henrik&barnen leker och plaskar på sandstranden här nedanför, kastar frisbee och häller vatten på varandra – på ett fridfullt sätt… hittills…

Båtlivet funkar förvånansvärt bra, vi hade massa farhågor innan men allt har löst sig. Tex har vi lyckats hitta flytvästar som passar alla – kunde ju inte direkt ta med det hemifrån och släpa runt jorden – Peter fick vi testa 3 modeller på innan vi hittade en som funkade. Vi fick låna en bekväm vuxenväst – räddningsvästarna som följer med båten är totalt otympliga – och igår hittade sjörövarsia en vrakgods-vuxenväst till, ilandfluten på en strand. Däremot saknar vi en svensk flagga till båten! Piratflagg får duga… annat praktiskt? Peter och ofta Emma har den goda smaken att somna så fort vi seglar iväg! Det underlättar onekligen tillvaron något, vi lägger ner dem under däck (Peter i surrad barnvagn) och man slipper ha örnkoll på ett/två barn färre. Sedan är barnen duktigare än vi anat på att hjälpa till ombord. Samtidigt får man ju aldrig förvänta sig överprestationer, det mesta vi gör är på deras villkor – fast gör man bara saker lugnt och genomtänkt (haha det låter bra i teorin iaf) och pratar igenom med dem vad vi ska göra innan blir det inga panikmoment. Men det gäller ju det mesta med barn (och en del vuxna :) Visstja, det viktigaste när vi förbereder avfärd är att välja ut seglings-snacks: vad vi ska ha att tugga på i sittbrunnen när vi satt segel!

Annars får man ju inte klaga när det är soligt och karibiskt och segligt… men… fatta min frustration att i början av seglingen få ett jämrans sår på lilltån (hur fånigt kan det bli) som måste få läka ut liiite till innan det kan utsättas för massa saltvatten. För nu är jag överförsiktig med tropiskt klimat och småsår, har åkt på två seriösa infektioner med kombinationen hav och sår, så snorkling och surfbräda får vänta tills… imorgon iaf? Funderar ut varianter med plastpåse-i-simfenan-som-vattentätt skydd och dito med Tevas på surfbrädan (aningen otympligt) men har iaf vanliga trösten i bakhuvudet: hellre mig än barnen (int för att låt nå som martyr men barnen badar massor och tanken att försöka hålla rent sår och ha gnälliga barn med badförbud… huga… )

Nu hällde just gullePeter vatten över hela bordet (tur datorn var i knät) förmodligen för att imponera på ett par från Portsmouth som just slog sig ner – dags att avrunda! /sia

Advertisements
Categories: Uncategorized | 2 Comments

Post navigation

2 thoughts on “Cruising BVI

  1. Eva Dicander

    Tack för brev och sagolika bilder igen! Vi gläds oerhört över att vi får så mkt info om resan! Eva vill ta ut alla bilder mm på papper vid tillfälle. Bifogar litet tillägg om TBE:"Talade med Infektionssköterska i Falun igår onsdag.Det var bara tre i Norbo Finnmark som fick TBE, men alla i byn uppmanades vaccinera sig. Sådant bör helst ske vintertidt Fästingarna kryper under kläderna! Därför sade sköterskan att långbyxorna bör stoppas in under strumporna , så kan de inte krypa upp! Mjuk tunn hud i trakten av ljumsken är ett av deras favorittillhåll för bett. Har Du inte fått grundvaccinering 1998-99 alltså? Har för mig att Du slapp. "Kram Eva.

  2. sia

    Vi fixar tryckt version till er! Spar fästinginfon till annat tillfälle :)kram/sia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.